Kribler det i krea-fingrene, men står du og mangler udstyret til at udleve dine kreative drømme? Det er irriterende, når den kreative lyst melder sig, men bankkontoen siger “nej tak.” Og hvad gør man så?

Det kan være fristende at kigge på afbetalingsløsninger, så man hurtig kan få kreatingene hjem i stuen og komme i gang med pensel og palet. Men er det en god ide?

Der er både fordele og ulemper ved at tage lån og betale dem af over længere tid, og selvom det er fristende, så er det måske ikke altid den bedste ide. I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad du kan gøre i stedet for. 

Derfor skal du passe på med at tage et lån

Medmindre det står kritisk til derhjemme, så er det ofte ikke en god ide at tage et lån. Man kan ikke kategorisere kreative sager som noget kritisk, selvom man virkelig kunne have lyst til at låne penge til maling, lærreder og så videre. 

Kviklån er en farlig størrelse, som mange lokkes af, fordi pengene kan ryge ind på kontoen på blot få minutter. Dog skal de også betales tilbage igen kort tid efter, og ofte kommer der renter på. Medmindre du er sikker på, at du har flere penge på kontoen næste måned, så er kviklån ikke den smarteste ide. Du kan tjekke en oversigt over de forskellige kviklån på denne side og overveje, om det står så kritisk til, at du har brug for at låne penge til dine hobbyartikler. 

Spar penge op på din egen konto

Vi anbefaler at du styrer uden om de hurtige kviklån, medmindre du for alvor står og mangler en stor sum penge. I langt de fleste tilfælde er det bedre selv at spare penge op på din egen konto. Som førnævnt er kreative sager oftest ikke noget, som man står og mangler kritisk. En kritisk situation kunne for eksempel være, hvis ens bil er brudt sammen og man desperat står og mangler penge til en reparation. I dette tilfælde kan man godt blive nødt til at låne penge hurtigt.

Det kan desværre ikke kategoriseret som værende kritisk at stå og mangle en ny rullepensel eller limpistol. Hvis du mangler lidt ekstra penge til dine hobbyartikler, så er det bedre selv at spare penge op. Selvom kreasager godt kan koste en del, så er det ganske realistisk at spare pengene op til det selv. Det kommer næppe til at vælte hele dit budget, hvis du laver lidt ekstra plads til at købe hobbyartikler.

Læg et budget med plads til det kreative

Det første skridt mod en god opsparing er at lægge et budget. Tag et grundigt kig i dine indkomster og udgifter i løbet af en måned og se, hvor dine penge ryger hen. Hvis du for eksempel kan se, at en del af dine penge ryger til restaurantbesøg, så kan det være du skal omlægge budgettet, så der er lidt flere penge på kontoen sidst på måneden til kreative ting og sager. 

Det er måske endda rigeligt at sætte på 500 kr. til side om måneden, og så har du en god håndfuld til overs til at købe hobbyartikler. Det handler selvfølgelig om prioriteringer. Hvis du gerne vil tage din hobby seriøst og kunne købe nye kreative ting til dig selv, så må du skære ned på dit forbrug andre steder. 

Find de billigere løsninger

Der er mange måder, hvorpå du kan spare lidt penge på hobbyartikler. Du behøver nødvendigvis ikke købe det dyreste af det dyreste på markedet, selvom det er dejligt at arbejde med god kvalitet. Tag et kig i genbrugsbutikker eller på Den Blå Avis, og se om der er nogle aflagte hobbysager, som du kan købe på tilbud. 

Du kan også spørge rundt blandt venner og familie, om de måske ligger inde med en krea-kasse nede i kælderen, som de ikke længere har glæde af. Mange begynder på kreative projekter, men får aldrig gjort dem færdige, fordi de måske mangler tid eller inspiration. Så kan du heldigvis adoptere en masse billige, og måske endda gratis, kreative sager, som kan flytte hjem til dig. 

Similar Posts