Alt stillesiddende arbejde, heriblandt håndarbejde, kræver, at vi er meget bevidste om vores kropsholdning – det kan nemlig være særdeles hårdt for kroppen at sidde stille længe ad gangen, hvis ikke vi giver den de bedste betingelser for en god arbejdsposition. 

Hvis du også sidder i mange timer og laver håndarbejde eller andre kreative projekter, så kan du med fordel investere i en god kontorstol. Herunder får du 7 gode grunde til, hvorfor en god kontorstol vil gøre en kæmpe forskel også for dig. 

1. En kontorstol passer på din ryg og din nakke

En kontorstol er designet og fremstillet for at give dig en god arbejdsposition. Kontorstolen kan justeres individuelt, og giver dig dermed de bedste betingelser for at sidde ergonomisk rigtigt, når du arbejder. Uanset om du sidder ved computer eller med håndarbejde, så er din kropsholdning vigtig, når du sidder stille længe ad gangen – en dårlig eller uhensigtsmæssig arbejdsposition kan medføre alvorlige gener som ryg- og nakkesmerter, hovedpine og låsninger i muskler og led. 

En god kontorstol behøver i øvrigt ikke at koste en formue. Der findes kvalitetsstole i alle prisklasser – lige fra de dyre til de billige kontorstole.

2. Øget komfort øger og styrker din koncentrationsevne

Når du sidder godt, og din krop støttes korrekt, så kan du fokusere al din koncentration om dit håndarbejde. Der er ikke meget, der er mere hæmmende for vores koncentrationsevne, end når vi har smerter eller på anden måde er ukomfortable – en god og komfortabel kontorstol vil give dig frihed og rum til at lægge al din energi i din kreative proces. 

3. Håndarbejde er en proces og kan tage lang tid

Alle, der har siddet med håndarbejde og andet krea, ved, at det kan være en tidskrævende proces. Dels fordi håndarbejde tager tid, men også fordi det for mange af os er opslugende, på den gode måde, og meditativt. Det er med andre ord noget, vi har lyst til at fordybe os i og sidde med længe. 

Hvis du også nyder at fordybe dig i dit håndværk, og gerne vil sætte tid af til det, så er en god kontorstol præcis hvad du har brug for. Med en god stol og den rette støtte bliver du ikke træt i kroppen eller øm i ryggen, og du kan sagtens bruge både halve og hele dage på dine kreative projekter. 

4. Kvaliteten af dit arbejde højnes

Når du sidder godt og ikke er generet af ubehag og derved både kan koncentrere dig bedre og sidde længere med dit arbejde, så bliver kvaliteten af dine produkter naturligvis derefter. En god kontorstol kan med andre ord være en indirekte årsag til, at det arbejde du laver, bliver bedre. 

5. Du kan let og ubesværet komme rundt i lokalet

Kontorstolen har en anden fleksibilitet, end en almindelig stol har. Kontorstole har hjul under fødderne, og sædet kan som regel drejes hele vejen rundt. Hvis du ynder at brede dit håndarbejde ud over et helt rum, flere flader og flere arbejdsstationer, så kan du med en kontorstol let bevæge dig rundt i lokalet uden at skulle rejse dig op hvert andet øjeblik. Du kan være hurtigt fra arbejdsstation til materialeopbevaring og tilbage igen – og helt uden at skulle anstrenge dig. 

6. Du kan justere højden 

Når du laver håndarbejde, så arbejder du sikkert med lidt forskellige ting forskellige steder i lokalet, og der kan være stor forskel på hvilken siddeposition der er bedst – det afhænger af den enkelte arbejdsproces. Du har for eksempel brug for at anderledes, når du syr med symaskine, end når du tegner sy-opskrifter. Én af kontorstolens mange egenskaber er, at den kan justeres individuelt – også i højden. Du kan med lethed løfte eller sænke sædet, mens du har stolen i brug, hvilket gør den til et alsidigt arbejdsredskab, der kan imødegå mange behov.

7. Den passer ind i arbejdsværelset

Kontorstole kommer i et væld af farvekombinationer, materialer og designs, og du kan derfor finde én, der passer perfekt ind i netop det stiludtryk, du går efter i dit arbejdsværelse. En kontorstol ser professionel og tjekket ud, og den fuldender ethvert arbejdsværelse.

Når vi har gode arbejdsredskaber, så får vi som regel også mere lyst til at bruge vores evner – derfor er en kontorstol en god investering i dit håndarbejde. 

Similar Posts