Det er blevet mere og mere almindeligt, at folk begynder at dele ud af deres liv på eksempelvis blogs eller sociale medier. For nogen handler det bare om at dele hverdagen og skabe en form for fællesskab omkring de ganske normale ting, der sker i hverdagen, som vi alle kender den. 

Men der er også nogle, der har nogle mere specifikke temaer på deres blogs, og som netop deler tips, tricks, råd og gode historier angående den særlige hobby, som de har. Du har måske endda gået og overvejet at starte en blog op omkring et af de emner, du interesserer dig meget for. Der er nemlig utroligt mange emner, som mange nok vil elske at følge med i dine tanker om, og nogle af dem kommer herunder. Så se med og få inspiration til at starte din hobbyblog op.

Strikning

En af de hobbyer, som faktisk har vundet stor popularitet i løbet af de sidste par år, er strikning. Før i tiden var strikning nok mest noget, som koblede sammen med den ældre generation, men nu er det faktisk meget anderledes. Folk i alle aldre, særligt kvinder, strikker på livet løs, og derfor vil man også med sikkerhed få sig nogle læsere, hvis man netop vælger at starte en strikkeblog op. 

Så er det egentlig bare med at finde ud af, hvad indholdet helt præcis skal være. Det vil selvfølgelig være oplagt, hvis man deler nogle af de kreationer, man har lavet, hvor man måske også dokumenterer udfordringer, man har haft. Og hvis man er lidt ekstra god til at strikke, så kan det også være, at man når tl et punkt, hvor man kan dele sine egne opskrifter, som ens følgere så kan afprøve.

DIY-projekter med ting fra hjemmet

For at blive lidt i det kreative hjørne og under det, man måske kunne kalde håndarbejde, kan man også udvide kreativiteten og altså lave en hobbyblog, der skriver om DIY-projekter med ting fra hjemmet.

Uanset om man rent faktisk kommer til at lave disse DIY-projekter, som læser af bloggen, så er det bare ret sjovt at følge med på den type blog, hvor der bliver skabt noget af helt almindelige hverdagsobjekter. Så hvis man er til den slags, så kan man jo overveje, om det skal være den hobby, man deler ud af.

Rejser

At rejse er også noget, som rigtig mange interesserer sig meget for, og det vil derfor også være et oplagt emne at skrive om og måske særligt vise billeder fra, hvis man altså netop selv er interesseret i at rejse. 

Hvis man vælger det som temaet for sin blog, så kræver det selvfølgelig, at man er på en del rejser i løbet af året, da der ellers vil stå meget stille på bloggen. Men hvis man nyder at rejse, så er det jo ingen sag. Så er der faktisk ikke så meget andet tilbage end at finde ud af, hvordan man helt konkret vil dokumentere sine rejser. Skal det primært være med billeder, eller skal der også være en del tekst, hvor man måske deler anbefalinger, gode råd og den slags? Man kan gå mange veje med det tema. 

Opskrifter på lækre retter og kager

At lave en form for madblog kunne også være en mulighed, da der er rigtig mange mennesker derude, der først og fremmest elsker at finde ny inspiration til madlavning, og som derudover også får en ret god følelse indeni af at se og læse om mad. 

Hvis man vælger at gå vejen med en madblog, så vil det selvfølgelig være fuldstændig oplagt, at man vælger at dele en masse opskrifter på nogle af de lækre hverdagsretter, man tit laver derhjemme – så kan man i hvert fald næsten være sikker på, at folk nok gerne vil læse med.

Passion for at læse

Det kan også være, at man har en særlig interesse for at læse – altså at man læser en masse bøger, hvor man gerne vil skabe et fællesskab omkring denne hobby. Denne form for blog vil jo nok primært bestå i at lave en form for anmeldelser af de bøger, som man læser.

Det kan være, at der er en rød tråd i den type af bøger, som man læser meget, men det kan også bare være, at man har en meget bred smag. Uanset hvad det lige er, så kan det faktisk være meget rart at læse om andres læseoplevelser, fordi man også på den måde får muligheden for at reflektere over sin egen oplevelse med bogen.

Spred budskabet om din blog med SEO – og andre metoder

Når man har valgt, hvilken hobby man gerne vil skrive om på sin blog, så kommer man måske også til et punkt, hvor man gerne vil sprede budskabet om sin blog. Det kunne eksempelvis være ved at læse mere om SEO hos Seo Mentor Hanne, som netop kan give et indblik i SEO, og hvordan det kan være mere til at skabe budskabet om din blog.

Men generelt er der mange veje, man kan gå i forhold til at promovere sin blog, men hvis man netop har en blog på en internetside, kunne SEO være et ganske udmærket sted at starte.

Similar Posts